Automaattinen, tarkka ja edullinen olosuhdevalvonta

Kaltiot tarjoaa edulliset ratkaisut rakennustyömaiden olosuhteiden seurantaan osana rakentamisen seurantapalveluiden kokonaisuutta.

Perustason seurantapalvelu valvoo ilman lämpötilaa ja kosteutta (RH). Myös betonin kosteutta, ilmanpainetta ja ilman pölypitoisuutta voidaan seurata.

Ratkaisussa on käytössä 100% langattomat sensorit, jotka voidaan asentaa paikalleen joko teippaamalla, liimaamalla tai ruuvaamalla. Sensorit ovat edullisia ja niiden paristot kestävät koko projektin ajan, jopa 2 vuotta. Heti kun sensorit on asennettu, ne alkavat lähettää dataa pilvipalvelussa sijaitsevaan dashboard-näkymään, jossa data on tarkasteltavissa ajasta ja paikasta riippumatta.

Yleensä sensorit asennetaan paikoilleen silloin, kun rakennuksen ulkoseinät ja katto ovat paikallaan. Myös ikkunat ja ovet ovat joko asennettu tai niiden aukot peitetty sisätilojen olosuhteiden hallitsemiseksi.

Manuaalisiin sensoreihin verrattuna Kaltiot olosuhdeseuranta tarjoaa yksityiskohtaisemmat ja tarkemmat historiatiedot, mittausten reaaliaikaisen tarkistamisen mistä tahansa sekä tietojen vertailun rakennuksen eri pisteiden välillä.

Jos esimerkiksi yhden kerrostaloasunnon sensori näyttää huomattavasti alentunutta lämpötilaa, kyseisessä asunnossa on saatettu jättää ikkuna tai ovi auki. Tiedon ansiosta paikalle voidaan lähettää työntekijä sulkemaan ovi tai ikkuna, jotta lämmityskustannukset eivät kasva tai asunnon kuivuminen pitkity.

Millaisiin hankkeisiin se sopii?

Kaltiot Smart Tracker sopii kohteisiin, joissa on tarvetta vähintään kymmenelle sensorille. Mitä suuremmasta hankkeesta on kyse, sitä hyödyllisempää automaattinen seuranta on. Sensoreiden määrälle ei ole ylärajaa.

Palvelu voidaan aloittaa lämpötilan- ja kosteudenseurannalla, ja yritys voi halutessaan ottaa myöhemmin käyttöön myös Kaltiot Smart Trackerin muita ominaisuuksia, kuten pölyn, ilmanpaineen, laitteiden sijainnin sekä työntekijöiden seurannan.

Miten sensorit asennetaan?

Sensorit asennetaan tyypillisesti silloin, kun työmaalla tarvitaan sisäilman olosuhdehallintaa, jotta voidaan varmistaa oikea lämpötila ja kosteustaso rakenteiden kuivumista ja sisätöitä, kuten lattia- ja kaakeliasennuksia, varten.

Sensorit voidaan kiinnittää seinäpintaan, joka jää keskeneräiseksi (esimerkiksi kaapin taakse). Vaihtoehtoisesti ne voidaan teipata kattovalaisimen paikkaan, jolloin niitä ei tarvitse siirtää ennen kuin sisätyöt on saatu valmiiksi.

Tiedonkeruu alkaa heti, kun sensorin sijainti on merkitty ohjauspaneeliin. Sensori kerää dataa automaattisesti aina projektin loppuun saakka.

Hankkeen lopuksi, sensorit voidaan asiakkaan tarpeiden mukaan joko palauttaa Kaltioille tai käyttää uudelleen seuraavassa projektissa.

Hyödyt

1

Optimoi lämmitys ja vähennä kustannuksia

Lämmityskustannukset ovat suurissa rakennushankkeissa valtava menoerä, sillä ne voivat nousta jopa yli 10 000 euroon kuukaudessa.

Reaaliaikaisten sensoreiden avulla voit havaita ja korjata ongelmat, kuten auki jääneen oven, vuodon rakennuksen vaipassa tai riittämättömän ilmanvaihdon. Näin voidaan vähentää karkaavasta lämmöstä aiheutuvaa energianhukkaa. Tehokkaammin optimoitu lämmitys tarkoittaa myös lyhyempää kokonaiskuivumisaikaa, mikä vähentää myös lämmityskustannuksia.

Rakennustyöntekijä tarkastaa huonetta

2

Betonin kuivumisen ennustaminen ja nopeuttaminen

Kun jokaisen tilan betonirakenteen lämpötila- ja kosteusolosuhteista on saatavilla tarkat historiatiedot, voit ennustaa tarkemmin, milloin sisätyöt voidaan aloittaa ja missä. Tämän avulla voidaan välttää riittämättömästi kovettuneesta betonista aiheutuvia viivästyksiä.

Kun koko rakennuksessa ylläpidetään optimaalisia olosuhteita, rakennus kuivuu nopeammin ja tasaisemmin. Sen ansiosta sisätyöt päästään aloittamaan nopeammin.

3

Optimaaliset olosuhteet varmistavat korkean laadun

Lämpötila ja kosteus voivat vaihdella huomattavasti samassa kohteessa sijaitsevien yksiköiden välillä. Keskitetty ja automaattinen, jokaisessa yksikössä toteutuva valvonta on tarkempaa kuin tyypilliset manuaaliset mittaukset, jotka tehdään vain muutamissa eri kohdissa rakennusta. Oikeat olosuhteet ovat olennaisen tärkeitä niin laadukkaan lopputuloksen saavuttamiseksi kuin homeen ja rakenteellisen kosteuden riskin minimoimiseksi.

4

Luotettavaa dataa

Tyypillinen absoluuttinen tarkkuus:

  • Suhteellinen kosteus (RH): ±2 % (20…80 % suhteellinen kosteus 25 °C:ssa)
  • Lämpötila: ±0,2 °C @ 5…60 °C
  • Ilmanpaine: ±1 hPa, suhteellinen tarkkuus ±0,06 hPa.
  • Pienhiukkaset PM2.5: ±10 μg/m3
  • Pienhiukkaset PM10: ±25 μg/m3

Saatavilla on useita eri sensoreita eri tarpeisiin. Sensoritekniset sertifikaatit ovat saatavilla. Lue lisää teknologiastamme täältä. Tämän sivun tiedot ovat ohjeellisia, ja laitteen tekniset tiedot voivat vaihdella. Varmista tiedot myyntitiimiltämme.

5

Yksi järjestelmä, joka kasvaa tarpeidesi mukaan

Smart Tracker on laajennettavissa. Sillä voidaan seurata useita eri työmaita yhtäaikaisesti. Data voidaan tuoda muihin yrityksesi käyttämiin työkaluihin tai BIM-ohjelmistoihin. Smart Tracker -järjestelmä pystyy keskitetysti hallinnoimaan monia muitakin rakennusyritysten keskeisiä valvonta- ja seurantatarpeita.

Ota yhteyttä

Kysymyksiä asennuksesta, hinnoittelusta tai ominaisuuksista? Aika saada vastauksia – ota yhteyttä Kaltiot tiimiin!