Kaltiot IOT sensorit, beaconit ja teknologia

Joustava Kaltiot Smart Tracker -järjestelmä on suunniteltu yrityksille keräämään ja analysoimaan reaaliaikaista sensoridataa sijainnista, suhteellisesta kosteudesta, lämpötilasta, ilmanpaineesta ja muista tiedoista. IOT-alustamme käyttää erilaisia laitteita näiden tietojen keräämiseen, tallentamiseen ja siirtämiseen palvelimillemme. Sieltä käsin asiakkaat voivat käyttää raporttejaan räätälöityjen visuaalisten dashboard-näkymien kautta.

Smart Tracker -järjestelmä voi vastata monenlaisiin tarpeisiin, IOT-beaconeista laitteiden seurantaan, sensoreista olosuhteiden valvontaan ja älylaitteista logistiikan hallintaan.

Klikkaa linkkiä siirtyäksesi suoraan sivun loppuun ja saadaksesi lisätietoja teknologiastamme:

Laitetyypit

Osa käyttämistämme laitteista

Kaltiot IOT -alusta

Kaltiot raportointialusta

IOT-laitteiden tyypit

 

Kaupallisiin seuranta- ja valvontatarkoituksiin käytettävät IOT-laitteet voidaan jakaa kolmeen perusluokkaan. Kattava SaaS IOT -ratkaisumme käyttää kaikkia kolmea tällaista laitetyyppiä.

IOT Beacon

IOT-beacon on pieni elektroninen laite, joka lähettää signaalin. Käytännössä tämä signaali on viesti, joka kertoo beacon-lähettimen yksilöllisen tunnisteen tai nimen. Beaconin sijainti voidaan määrittää niiden laitteiden sijainnin perusteella, jotka vastaanottavat sen lähettämän signaalin.

Esimerkiksi varaston lastauslaiturille voitaisiin sijoittaa gateway, joka ”kirjaa ylös” jokaisen kuormalavan, johon on kiinnitetty beacon, kun ne kulkevat lastauslaiturin läpi.

IOT-beaconit ovat yleensä paristokäyttöisiä, joten ne soveltuvat joustavasti kiinnitettäviksi eri paikkoihin.

Beaconeita, joissa ei ole sensoria, kutsutaan yleisesti tageiksi.

IOT Sensori

IOT-sensori on laite, joka kerää dataa esimerkiksi lämpötilasta, kosteudesta, kiihtyvyydestä (iskut) ja sijainnista ja lähettää ne pilvipalveluun.

Puhuttaessa sensorista, sillä voidaan viitata laitteen sisällä olevaan yksittäiseen sensoriin, kuten suhteellista kosteutta mittaavaan anturiin tai vaihtoehtoisesti koko multisensori-laitteeseen.

Käytännössä kaikki sensorit (datankerääjät) ovat myös beaconeita (ne lähettävät dataa eteenpäin). Muussa tapauksessa pitäisi kävellä kaikkien eri sensoreiden luokse ja kerätä niistä tiedot manuaalisesti.

IOT Gateway

IOT-gateway vastaanottaa lähistöllä sijaitsevien IOT-beaconien signaalit ja lähettää datan keskustietokantaan. Tyypillinen gateway voi vastaanottaa tietoa beaconeilta n. 50 metrin säteellä.

Gatewayt ovat tarpeen, sillä pienikokoisilla, edullisilla, paristokäyttöisillä beaconeilla ei ole suoraa yhteyttä internetiin. Gateway vastaanottaa beaconin Bluetooth Low-Energy -signaalin ja lähettää tiedot langallisen tai langattoman internetyhteyden kautta pilvipalveluun.

Gateway voi olla paristokäyttöinen tai toimia verkkovirralla, esimerkiksi tavallisesta pistorasiasta.

Jotkin beaconit voivat toimia myös gateway-laitteena ja niillä on oma internet-yhteys. Tämä tekee niistä isokokoisempia ja kalliimpia.

Käyttämämme IOT sensorit

Meillä on useita fyysisiä laitteita, jotka on varustettu omalla ohjelmistollamme ja yhdistetty Kaltiot IOT -alustaan. Sama teknologia hallinnoi dataa kaikissa tarjoamissamme ratkaisuissa. Räätälöityjen asetusten ja jokaiselle asiakkaalle suunnatun ainutlaatuisen dashboard-näkymän avulla voit visualisoida sinulle tärkeitä mittareita, aivan kuin se olisi rakennettu alusta alkaen juuri sinua varten.

Huomautus: Beaconin paikannusominaisuus ei tarkoita, että siinä on GPS-toiminto. Se tarkoittaa, että beacon voidaan paikantaa lähettyvillä sijaitsevien kiinteiden tai siirrettävien gateway-laitteiden avulla.

Valitse laitetyyppi suodattaaksesi näytettävät laitteet.

Kaltiot IOT Gateway

Toiminnot:Lämpötila, Verkkopaikannus

Virtalähde: Verkkovirta tai ulkoinen akku (n. 2 vuotta)

Liitettävyys: 4G LTE verkko

Kuvaus: Voidaan sijoittaa lähes minne tahansa. Toimii ulkona vuoden ympäri kesä- ja talviolosuhteissa. Globaali SIM-kortti. Valtakunnallinen kattavuus Suomessa. Ei vaadi ulkoista internet-yhteyttä. Datansiirto sisältyy Kaltiot-palvelusopimukseen. Datayhteyttä voidaan hallita etänä.

Lansitec Macro Bluetooth Gateway

Toiminnot: Verkkopaikannus

Virtalähde: Paristo, kesto jopa 2 vuotta

Liitettävyys: LoRa-verkko

Kuvaus: Voidaan sijoittaa lähes minne tahansa. Toimii ulkona vuoden ympäri kesä- ja talviolosuhteissa. Valtakunnallinen kattavuus Suomessa. Datansiirto sisältyy Kaltiot-palvelusopimukseen. Datayhteyttä voidaan hallita etänä.

Tämä gateway seuraa BLE-beaconeita ja lataa tiedot LoRa-verkon kautta pilveen. Toimii RuuviTagin kanssa.

Minew Card Beacon

Toiminnot: Bluetooth-paikannus

Virtalähde: Paristo, kesto jopa 2 vuotta

Liitettävyys: BLE, kantoalue 10–30 metriä gatewaysta

Kuvaus: Vain 2 millimetriä paksu ja suunnilleen pankkikortin kokoinen. Vedenkestävä. Sopii kokonsa ansiosta käytettäväksi esimerkiksi henkilökorttina lompakossa tai vierailijan nimikylttinä. Lisäksi se soveltuu erinomaisesti asennuksiin, joissa beacon-lähettimen on oltava mahdollisimman tasainen jäljitettävän kohteen pintaan nähden.

Minew Robust Beacon

Toiminnot: Bluetooth-paikannus

Virtalähde: Paristo, kesto jopa 5 vuotta

Liitettävyys: BLE, kantoalue 10–30 metriä gatewaysta

Kuvaus: Bluetooth Low-Energy -paikannin, joka on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin ja ulkokäyttöön.

Iprotoxi Aistin

Toiminnot: Lämpötila, Kosteus (Ilma), Paine, Kiihtyvyys, CO2, TVOC, Etäisyys, Kosteus (betonin tai muun materiaalin sisällä), Verkkopaikannus.

Virtalähde: Paristo, kesto n. 5 vuotta

Liitettävyys: 4G verkko

Kuvaus: Laite, joka on mahdollista varustaa monilla eri sensoreilla. Hyödyllinen betonirakenteiden kosteuden mittaamiseen kuivumis-/lujittumisprosessin aikana.

Mokosmart LW001-BG PRO

Toiminnot: Bluetooth-paikannus, GPS-paikannus, WiFi-paikannus, Tärinä / Liike, Verkkopaikannus

Virtalähde: Paristo, kesto n. 4,5 vuotta

Liitettävyys: LoRa-verkko

Kuvaus: Sensori, joka on suunniteltu erityisesti esineiden ja laitteiden seurantaan. Laitteella on kyky havaita tärinät ja liikkeiden aloitus- ja lopetuspisteet, mihin pelkkä GPS-paikannus ei pysty. Liiketunnistus käynnistää GPS-seurannan vasta silloin, kun liikettä havaitaan, mikä pidentää pariston käyttöikää huomattavasti. Paikallinen varmuuskopiointi.

Smart Tracker älypuhelinsovellus

Smart Tracker -sovellus puhelimeen

Toiminnot: GPS-paikannus, Verkkopaikannus

Virtalähde: 10 %:n paristonkulutus päivässä

Liitettävyys: Matkapuhelinverkko

Kuvaus: Voidaan asentaa työpuhelimiin. Voidaan käyttää kuten ”beaconia” paikantamaan ja hallinnoimaan lähistöllä olevia beaconeita. Toimii gatewayna lähistön BLE-beaconeille ja sensoreille.

Smart Tracker älypuhelinsovellus

Smart Tracker Gateway Mode puhelin

Toiminnot: GPS-paikannus, Verkkopaikannus

Virtalähde: Verkkovirta

Liitettävyys: Matkapuhelinverkko

Kuvaus: Voidaan käyttää gatewayna lähistön BLE-beaconeille ja sensoreille.

Kaltiot RuuviTag

Toiminnot: Kosteus (Ilma), Paine, Kiihtyvyys, Ulkoinen sensori, Lämpötila

Virtalähde: Paristo, kesto n. 3 vuotta

Liitettävyys: BLE, kantoalue 10–30 metriä gatewaysta

Kuvaus: Erittäin monikäyttöinen beacon. Ruuvin kehittämään laitteeseen on asennettu Kaltiot-ohjelmisto, joka mahdollistaa datan tallentamisen. Kukin laite voi varastoida jopa 20 000 datanäytettä.

Laitteeseen voidaan liittää myös ulkoisia sensoreita, kuten esimerkiksi 1-Wire lämpötila-anturi.

RuuviTagia voidaan käyttää muiden beaconien datan lukemiseen ja sen välittämiseen eteenpäin gatewaylle sekä tietojen väliaikaiseen tallentamiseen siihen asti, kunnes ne ladataan pilvipalveluun. Lue lisää.

Smart Tracker älypuhelinsovellus

Elsys ERS Eye

Toiminnot: Lämpötila, Liike, Infrapuna läsnäolotunnistin, Valo, Kosteus (Ilma), Verkkopaikannus

Virtalähde: Paristo, kesto jopa 5 vuotta

Liitettävyys: LoRa-verkko

Kuvaus: Huoneen läsnäolo- ja sisäilmatunnistin, jonka havaintoetäisyys on 5 metriä. Se havaitsee läsnäolijat käyttämällä infrapuna-tunnistinta, joka aistii lämpösäteilyn vaihtelujen perusteella liikkeen sekä samassa paikassa istuvat tai seisovat ihmiset. Voidaan hallita etänä.

Smart Tracker älypuhelinsovellus

Small Data Garden IOTSU L7R AQ09

Toiminnot: Lämpötila, Kosteus (Ilma), CO2, TVOC, Pienhiukkaset PM2.5, Pienhiukkaset PM10

Virtalähde: Paristo

Liitettävyys: LoRa-verkko

Kuvaus: Ilmanlaatua mittaava sensori vaativiin ympäristöihin. Voidaan hallita etänä.

Ruuvi gateway

Ruuvi Gateway

Toiminnot: Gateway

Virtalähde: Verkkovirta

Connectivity: WiFi ja/tai Ethernet

Kuvaus: Tämä gateway kuuntelee BLE-beaconeita ja lataa tiedot WiFi- tai Ethernet-yhteyden kautta pilveen.

Minew Plus Beacon

Toiminnot: Bluetooth-paikannus

Virtalähde: Paristo, kesto jopa 2 vuotta

Liitettävyys: BLE, kantoalue 10–30 metriä gatewaysta

Kuvaus: Bluetooth Low-Energy -paikannin.

IOT Alusta

Kaltiot Smart Tracker sekä räätälöidyt IOT-ratkaisumme toimivat Kaltiot IOT -alustalla. Data kulkee Kaltioiden kehittämän ekosysteemin sisällä aina sensoroinnista raportointiin. Tämä tarkoittaa, että voimme valvoa koodin jokaista ulottuvuutta ja varmistaa, että tietosi pysyvät täysin suojattuina koko prosessin ajan.

Kaltiot IOT -alustan hyödyt

Koska käytössämme on oma alustamme, voimme käsitellä dataa tavoilla, joihin yleiset alustat eivät pysty. Smart Tracker -järjestelmä on integroitu aina beaconien laiteohjelmistosta raportointityökaluun.

Esimerkiksi olemme kehittäneet Omnigymille räätälöidyn tietojenkäsittelyprosessin, jonka avulla voidaan laskea ulkokuntosalilaitteilla tehdyt sarjat ja toistomäärät. Sensorit ovat vakiomallisia liiketunnistimia. Back-end-koodin avulla pystymme muuntamaan liikedatan kuntosalilaitteita koskeviksi tiedoiksi.

Miksi valita Kaltiot?

  • Gateway liitettävyys palveluna
  • Valmis sensoriohjelmisto moniin käyttötarkoituksiin
  • Räätälöity laiteohjelmisto sensoreille
  • Käyttövalmiit API:t beaconin sijaintitietoja varten
  • Sensoridatan pilvitallennus
  • API-yhteys tallennettuun sensoridataan
  • Saatavilla mukautettu kehittäminen ja räätälöidyt integraatiot

Turvallinen ja skaalautuva mobiilialusta

Haaste Kaltiot ratkaisu
Miljoonien laitteiden hallinta Yksi helppokäyttöinen pilvipohjainen API tietojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen laitteelta laitteelle reaaliajassa.
Laitteet, joiden resurssit ovat rajalliset Vähän muistitilaa vievä asiakas-SDK, optimoitu datayhteys
Häviölliset verot, heikko liitettävyys Optimoitu datayhteys, kirjaustoiminnot. Data voidaan ladata, kun yhteys on käytettävissä.
Turvallisuus

Päätepisteiden keskinäinen todennus ja identiteetinhallinta. ​

Tarjoaa täysin turvallisen tiedonsiirtokanavan TLS:n avulla jopa laitteissa, joissa on vähän muistia.

Kaltiot Smart IOT:ssä on sisäänrakennettu tietoturva. Se käyttää TLS 1.2:ta, jossa käytetään vain vahvimpia salauksia. Molempien osapuolten todentamiseen käytetään keskinäistä todennusta. Mikä tahansa vaarantunut laite voidaan poistaa järjestelmästä. SDK huolehtii kaikesta TLS:ään liittyvästä provisioinnista, kuten varmenteiden hakemisesta ja uusimisesta. TLS-kirjaston pieni koko (6KB) mahdollistaa TLS:n käytön myös pienissä RAM-laitteissa.

Skaalautuva Todistetusti skaalautuva ja tarjoaa turvallisen yhteyden kymmenille miljoonille laitteille.
Laitehallinta Laitetietokanta ja kanava OTA-päivityksen signalointia varten
Laitteen provisiointi järjestelmään

Laitteen automaattinen käyttöönotto, kun laite on kryptografisesti todennettu aidoksi.

IOT-alustamme sisältää julkisen avaimen infrastruktuurijärjestelmän (PKI), joka tarjoaa IOT-laitteillesi yksilölliset asiakassertifikaatit sekä identiteetinhallinnan, jossa määritellään laitteidesi sähköinen identiteetti ja pääsyoikeudet. Aktivoi ja deaktivoi kukin laite etänä. Määritä laitteet etänä uuteen seurattavaan kalustoon tai tilaan.

Jokainen Kaltiot SDK:lla toimiva IOT-laite voi aloittaa tiedonsiirron välittömästi eikä se vaadi toimenpiteitä asiakkaalta.

Akkukäyttöiset laitteet Kaltiot Smart IOT Asiakas-SDK käyttää erittäin kevyttä ja turvallista protokollaa yhteyden muodostamiseen Kaltiot IOT Cloud -pilvipalveluun. Hallintajärjestelmän ja laitteen/sensorin välinen yhteys on aina aktiivinen, ja se on optimoitu aina sen hetkisen verkon mukaisesti. Sen ei tarvitse tehdä tarpeettomia uudelleenkytkentöjä, mikä optimoi akun/virran käytön.
Optimaaliset protokollat pitävät datan käytön minimissä.
Älykkäät algoritmit pitävät virrankulutuksen mahdollisimman alhaisena.

Integraatiot

Kaltiot IOT -alusta on suunniteltu integraatioita varten. Käytössämme on asiakas-SDK ja REST API, joiden avulla voimme liittää Smart Trackerin datan liiketoimintasovelluksiisi. Uusien integraatioiden rakentaminen onnistuu nopealla aikataululla.

Onko sinun yrityksessäsi tarvetta integraatiolle? Ota meihin yhteyttä.

Raportointialusta

Raportointi räätälöidään asiakaskohtaisesti. Voit luoda erillisiä dashboard-näkymiä erityyppisiä tietoja tai kohteita varten. Voimme myös integroida raportoinnin olemassa oleviin sovelluksiisi tai ohjelmistoihisi räätälöitynä kehitysprojektina.

Voit määrittää omat sähköpostihälytyksesi tai pyytää tiimiämme määrittämään ne puolestasi eri tarpeisiin.

Sensoreiden lisääminen, poistaminen ja uudelleenkäyttö

Uusia sensoreita ja beaconeita voidaan lisätä milloin tahansa. Järjestelmä on suunniteltu myös uudelleenkäytettävien beaconien hallintaan. Jos esimerkiksi kiinnität paikannusbeaconin kuormalavaan, voit sen purkamisen jälkeen lähettää beaconin takaisin lähtöpisteeseen, kiinnittää ja osoittaa sen uuteen lavaan ja näin käyttää sitä uudelleen.

Sensorit voidaan myös poistaa käytöstä, kun seurantaa ei enää tarvita.

Integrointi omaan ohjelmistoosi

Pystymme toteuttamaan uusia integraatioita erittäin nopeasti. Ota yhteyttä myyntitiimiimme, mikäli raportoindidatan hyödyntäminen nykyisessä järjestelmässäsi kiinnostaa sinua – olipa se sitten sisäinen tai kolmannen osapuolen järjestelmä.

Ota yhteyttä

Kysymyksiä asennuksesta, hinnoittelusta tai ominaisuuksista? Aika saada vastauksia – ota yhteyttä Kaltiot tiimiin!