Lämpöherkän rahdin seuranta IOT-sensorien avulla

Tiesitkö, että noin 20 prosenttia kaikesta lämpöherkästä lentorahdista menee hukkaan katkenneen kylmäketjun takia? Yhteensä tämä tekee vuosittain 30 miljardin euron edestä menetettyä kylmätavaraa.

Lämpöherkkää rahtia ovat esimerkiksi elintarvikkeet, kuten kala, sekä lääkkeet ja muut lääketeollisuuden tuotteet. Lentorahdin logistiikkaketjussa rahti kulkee monen vaiheen kautta. Rahti saattaa seistä kuljetuksen aikana valvomattomana useita tunteja.

Kaltion Smart Trackerin avulla pystytään seuraamaan rahdin sijaintia, ympäristön olosuhteita sekä sitä, kuka osapuoli on viimeksi käsitellyt rahtia. Kaltion Smart Tracker IoT-järjestelmästä saadaan langattomasti ja automatisoidusti tietoa olosuhteista, kuten lämpötilasta, kosteudesta ja ilmanpaineesta. Kustannustehokkaiden IoT-beaconien avulla monen erityyppisen rahdin seuranta tulee edulliseksi.

Sensoreilla varustettu lähetys lähdössä lentorahtiterminaalista.

RuuviTag-sensori kerää olosuhdedataa offline-tilassa Kaltion ohjelmiston avulla. Smart Tracker-ohjelmisto siirtää datan automaattisesti taustalla olevaan Smart Tracker-pilvipalveluun, kun RuuviTag on tarpeeksi lähellä yhdistettyä Smart Tracker gatewayta. Gatewayt voidaan sijoittaa esimerkiksi rahtiterminaalien tärkeimmille lastaus- ja purkualueille.

Palvelun toimimiseksi jokaiseen rahtilähetykseen kiinnitetään yksi beacon-lähetin. Työntekijät merkitsevät pilvipalveluun, mikä beacon tarkoittaa mitäkin lähetystä. Palvelusta pystyy näkemään jokaisen rahtilähetyksen viimeisimmän sijainnin, lämpötilan, kosteuden ja ilmanpaineen. Käyttäjät pystyvät seuraamaan myös rahdin olosuhdehistoriaa. Järjestelmä voidaan asettaa hälyttämään, jos rahdin olosuhteet muuttuvat otollisten olosuhteiden ulkopuolelle.

Kaltion Smart Tracker Servicellä voi päivittää langattomasti RuuviTagin asetuksia. Tämä on tärkeää etenkin yrityksille, joiden täytyy seurata suuria rahtimääriä.

Beacon-lähettimen muisti kestää pitkiäkin matkoja ja tallentaa lukuisia erilaisia tärkeitä tietoja. Pelkästään yhteen RuuviTagiin pystyy tallentamaan tuhansia erilaisia tietoja.

Asiakas pääsee seuraamaan dataa tai integroimaan sen omiin operatiivisiin systeemeihinsä hyödyntämällä Kaltiot Smart Tracker Cloud API:tä. Käyttäjä voi myös hyödyntää palveluun kuuluvia Kaltion Smart Trackerin tiedon visualisointityökaluja.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää hinnoittelusta, ratkaisuistamme tai miten päästä alkuun? Kysy tiimiltämme!

Liittyvät postaukset