Paikanna liiketoiminnallesi tärkeitä ihmisiä ja asioita.

Kaltiot Smart Trackerin avulla pystyt paikantamaan liikkuvia kohteita, kuten työntekijöitä, laitteita ja materiaaleja. Voit paikantaa sekä työpaikalla, että sen ulkopuolella. Kiinnitä vain pieni IOT-beacon paikannettavaan kohteeseen ja rekisteröi se työkaluumme verkossa.

Beaconeita voi käyttää erikokoisen kaluston paikantamiseen pienistä työkaluista kontteihin — mikä vain on tärkeää sinun liiketoimintasi sujuvuuden kannalta. Kustannustehokkaan hinnoittelumme ansiosta voit paikantaa myös edullisempia tarvikkeita säästääksesi aikaa.

Toisin kuin käytettäessä esimerkiksi viivakoodeja, beaconimme eivät vaadi skannaamista. Missä tahansa beaconit sijaitsevatkin, ne ovat yhdistetty lähes koko ajan reaaliaikaiseen raportointiin. Voit käyttää beaconeita myös tilanteissa, joissa tarvitset paikannusta ennalta määritetyn paikan tai toimitusketjun ulkopuolelta.

Samoilla beaconeilla voit ottaa lisäksi käyttöön Kaltiot Smart Trackerin ympäristön ja käyttöasteen seurantaa.

Mahdollisia paikannuksen käyttöpaikkoja

Sairaalat

Välineet, sairaalasängyt ja pyörätuolit

Rakennustyömaat

Henkilönostimet, käsitrukit, säädettävät höyläpenkit, tärkeät tarvikkeet, työntekijät ja vierailijat

Teollisuudenalan tehtaat

Työntekijät, vierailijat ja tärkeimmät tarvikkeet

Kuljetusyritykset

Rahdin paikannus ja olosuhdeseuranta

Smart Trackeria voidaan käyttää paikantamaan ihmisiä, tavaroita ja rahtikuljetuksia. Se soveltuu työpaikan- tai työmaan turvallisuuden, kalustonhallinnan ja logistiikan tarpeisiin.

Työntekijöiden paikannus

Työntekijöitä voidaan paikantaa työn tuottavuuden seuraamiseksi, prosessien viivästysten havaitsemiseksi tai työturvallisuuden parantamiseksi.

Kuvitellaan tilanne, että suuressa tehtaassa tapahtuisi onnettomuus, esimerkiksi kemikaalivuoto, tulipalo tai räjähdys. Henkilöitä paikantamalla pystyttäisiin havaitsemaan, ketkä ovat jo päässeet ulos rakennuksesta, ja mistä sisällä vielä olevat henkilöt tulisi pelastaa.

Vartijat pystyvät myös seuraamaan vierailijoiden sijaintia korkeiden turvallisuusvaatimusten tiloissa.

Case-esimerkkejä

Paloturvallisuus

Tiedä, missä työntekijät ja vierailijat ovat palon sattuessa työmaalla. Lue lisää >

Kontaktinjäljitys

Jäljitä työntekijöiden välisiä kontakteja terveydenhuollossa ehkäistäksesi tautien leviämistä tiloissa. Lue lisää >

Tapahtumaisäntien paikannus

Mahdollista konferenssiin osallistujien paikantaa tapahtumaisäntiä tapahtuman verkkosivuilla sijaitsevalta reaaliaikaiselta kartalta. Lue lisää >

Näin paikannus toimii

Työntekijöiden anonyymi paikannus työmaalla

 1. Kiinnitä beacon esimerkiksi työntekijän kypärään, tai muuhun työvaatteeseen. Jos aiot paikantaa erilaisia ihmisryhmiä, kuten tehtaan vierailijoita, johtohenkilöstöä ja työntekijöitä, pidä eri ryhmien beaconit erillään toisistaan. Tehtaalla vierailijoiden beaconit voidaan esimerkiksi nimetä ”vierailija”-tagilla. Olemme Kaltiolla tehneet tähän tarkoitukseen myös erivärisiä beaconeita.
 2. (Valinnainen) Luo erilaisia ryhmiä paikannusta vaativille henkilöryhmille Kaltiot mobiilikonsolissa.
  1. Esimerkki tehtaalla: Vierailijat, johtajat, työntekijät.
  2. Esimerkki rakennustyömaalla: Maalarit, sähköasentajat, lattiaurakoitsijat, ikkuna-asentajat, projektipäälliköt ym.
 3. (Valinnainen) Määritä jokainen beacon tietylle ryhmälle konsolissa. Jokainen beacon merkitään uniikilla beacon ID:llä. Voit tehdä tämän ensin ja lajitella beaconit sen mukaan, mille ryhmälle niitä on tarkoitus käyttää.
 4. Asenna gatewayt työmaan avainpaikoille. Kaltion gatewayt ovat pieniä, patterilla tai sähköllä toimivia laitteita. Ne paikantavat beaconien sijainteja niiden lähettämien signaalien perusteella.
 5. Valmista! Aloita beaconien käyttö.

Tiettyjen henkilöiden paikannus

Esimerkkejä:

 • Työturvallisuuden tarpeet teollisuudenalan tehtailla
 • Seuranta hoitokodeissa, kuinka kauan työntekijät viettävät aikaa kunkin potilaan kanssa ja kuinka paljon potilas saa hoitoa yhteensä.

Ohjeet

 1. Yhdistä beacon yksilöityyn tavaraan, kuten työntekijän nimikylttiin. Työntekijät voivat turvallisesti pitää beaconeja päällään myös työmaan ulkopuolella, sillä beaconin sijainnin voi nähdä vain tietyn kantomatkan sisällä työmaalla sijaitsevasta gatewaysta.
 2. Luo ”objekti” jokaiselle paikannettavalle henkilölle Kaltio TorqHubissa. Voit syöttää tänne henkilön nimen, jolloin se näkyy kartalla. Määritä sen jälkeen oma beacon jokaiselle henkilölle. Kun tämä on tehty, henkilön sijainti näkyy beaconin sijaintina.
 3. Asenna gatewayt avainpaikoille.

Työntekijöiden paikannus työpaikan ulkopuolella

Beacon-vaihtoehto: Menettele ylläolevien ohjeiden mukaan, mutta käyttäen LoRa beaconeita. Jokaisessa LoRa beaconissa on oma verkkoyhteys, joten paikannus toimii siellä missä signaalikin.

tai

Sovellus-vaihtoehto:

 1. Ohjeista työntekijöitä asentamaan Kaltiot Smart Tracker-sovellus älypuhelimeensa (Android tai IOS). Kaltiot voi myös integroida ominaisuuden yrityksen jo olemassaolevaan sovellukseen.
 2. Gatewayta ei tarvita.

Koko ajan käytössä oleva sovellus käyttää noin 10% puhelimen akusta päivässä.

Kaluston, laitteiden ja varusteiden paikannus

Hyvin tehty kaluston paikannus auttaa sinua optimoimaan kalustonhallintaa ja pitämään oikean määrän kalustoa oikeassa paikassa. Kaluston paikannuksen ansiosta esimerkiksi työkalut tai muut varusteet pysyvät tallessa, jolloin aikaa säästyy etsimiseltä.

Kalustoa paikantamalla myös sen ylläpito sujuu paljon organisoidummin. Työaikaa säästyy merkittävästi, kun huollon tarpeessa olevaa kalustoa ei tarvitse etsiä.

Me Kaltiolla olemme arvioineet, että vain sairaalasänkyjä paikantamalla keskikokoinen sairaala voisi säästää 200 000 euroa vuodessa ja vähentää sänkyjen määrää 10 prosentilla.

Case-esimerkkejä

Henkilönostimien paikannus rakennustyömaalla

Miten löydät yhteisiä tarvikkeita koko ajan muuttuvalla, tuhansien neliömetrien kokoisella rakennustyömaalla? Lue lisää >

Hissin osien seuranta rakennustyömaalla

KONE paikansi hissin osia kahdella suurella työmaalla sekä asennuksen aikana, että toimitusketjun eri vaiheissa. Lue lisää >

Näin paikannus toimii

Kaluston paikannus tehtailla, työpaikoilla tai laitoksissa

 1. Yhdistä beacon paikannettavaan kalustoon.
 2. Luo ryhmät eri tarvikkeille Kaltiot mobiilikonsolissa.
  1. Esimerkki sairaalassa: Sängyt, pyörätuolit, sydänkoneet, ym.
  2. Esimerkki rakennustyömaalla: henkilönostimet, nokkakärryt, tikapuut, lämpöpuhaltimet ym.
 3. Luo jokaisesta tarvikkeesta asset konsolissa. Liitä beacon assettiin käyttäen sen yksilöllistä ID:tä.
 4. Asenna gatewayt työmaan avainpaikoille. Jos seuraat monen työmaan välillä liikkuvaa kalustoa, tämä tarkoittaisi lastauslaituria tai kuljetushallia. Gatewayt ovat Kaltion kehittämiä pieniä, patterilla tai sähköllä toimivia laitteita. Ne paikantavat beaconeja havaitsemalla niiden lähettämiä signaaleja.

Valmista! Data alkaa latautua automaattisesti raportointiin.

Paikannus missä vain rakennuksen ulkopuolella

Beacon-vaihtoehto: Toimi ylläolevien ohjeiden mukaan, mutta käyttäen itsenäisiä, verkkoon kytkettyjä LoRa-beaconeja. Tällöin et tarvitse gatewayta.

tai

Sovellus-vaihtoehto:

 1. Toimi ylläolevien ohjeiden mukaan, mutta et tarvitse tässäkään gatewayta. Ohjeista työntekijöitä asentamaan Kaltiot Smart Tracker-sovellus älypuhelimeensa (Android tai IOS). Kaltiot voi myös integroida ominaisuuden yrityksen jo olemassaolevaan sovellukseen.

 2. Sovellus raportoi tietyn etäisyyden päässä olevan kaluston paikkatiedon keskustietokantaan. Tyypillisesti tämä olisi työntekijän mukana oleva tarvike.

Koko ajan käytössä oleva sovellus käyttää noin 10% puhelimen akusta päivässä.

Valmista! Data alkaa latautua automaattisesti raportointiin.

Rahdin paikannus ja logistiikka

Smart Trackeria voidaan käyttää paikantamaan lähetyksiä yrityksen oman toimitusketjun sisällä. Kustannustehokkaissa beaconeissa ei ole suoraa internetyhteyttä, vaan pieni beacon kiinnitetään jokaiseen lähtevään lähetykseen. Beacon rekisteröi sijainnin automaattisesti tietyillä tallennuspisteillä. Sitä ei tarvitse esimerkiksi skannata ollenkaan.

Systeemiä voidaan käyttää myös paikantamaan asiakkaille lähetettyjä lähetyksiä, tai lähetyksiä ennalta määrätyn toimitusketjun ulkopuolelta. Tämä on mahdollista nettiyhteydellä varustettujen beaconien avulla. Ne lähettävät signaalia lähes mistä päin maailmaa tahansa, eivätkä vaadi tallennuspisteitä.

Beaconit voidaan asettaa myös havaitsemaan kylmänherkän rahdin lämpötilaa ja kosteutta, sekä iskuja särkyvissä lähetyksissä.

Case-esimerkki rahdin paikannuksesta

Näin paikannus toimii

Lähetysten paikannus etukäteen määritetyssä tuotantoketjussa

 1. Liitä yksi Bluetooth Low Energy (BLE) beacon jokaiseen paikannusta vaativaan tavaraan tai henkilöön.
 2. Luo jokaisesta paikannettavasta tavarasta asset mobiilikonsolissa. Liitä beacon assettiin käyttäen sen yksilöllistä ID:tä.
 3. Asenna gatewayt kuljetuksen kannalta keskeisiin paikkoihin, kuten lastaulaiturille tai varastoon. Beaconit lähettävät dataa noin 50 metrin sisällä gatewaysta.
 4. Kun lähetys on tehty, poista beacon lähetyksestä konsolissa. Beaconin data ei ole enää yhteydessä lähetykseen, eikä päivitä sen sijaintia.
 5. Ota beacon talteen ja käytä sitä uudelleen seuraavassa lähetyksessä.

Valmista! Data alkaa latautua automaattisesti raportointiin.

Lähetysten paikannus ennalta määrätyn toimitusketjun ulkopuolella

 1. Liitä yksi internet-yhteydessä oleva LoRa beacon jokaiseen paikannettavaan tavaraan.
 2. Luo jokaisesta tavarasta asset konsolissa. Liitä beacon assettiin käyttäen sen yksilöllistä ID:tä.
 3. Kun lähetys on tehty, poista beacon lähetyksestä konsolissa. Beaconin data ei ole enää yhteydessä lähetykseen tai päivitä sen sijaintia.
 4. Ota beacon talteen ja käytä sitä uudelleen seuraavassa lähetyksessä.

Valmista! Data alkaa latautua automaattisesti raportointiin.

Aloita paikannus

Hanki Smart Tracker helposti kuukausitilauksella. Voit muuttaa tilaustasi laajemmaksi tai suppeammaksi milloin vain. Käyttövalmis ratkaisumme ei vaadi etukäteen suuria investointeja.

Tarjoamme edullisia pilottiversioita, jotta voit testata ratkaisua juuri sinun tarpeeseesi. Smart Trackerin avulla henkilöiden, kaluston tai rahdin paikannus on helppoa ja nopeaa ottaa käyttöön. Pilottiversiosi voi olla toiminnassa jo muutaman tunnin päästä siitä, kun saat beaconit itsellesi.

Hinnoittelumme perustuu beaconien määrään ja tyyppiin. Ota yhteyttä myyntitiimiimme ja aloita paikannus yrityksessäsi.