Miten kustannustehokkaan IoT-palvelun kehitys onnistuu? 

Kaltiot yrityksenä, Räätälöidyt IOT-ratkaisut ja teknologia

Miten pystymme toteuttamaan IoT projekteja kustannustehokkaasti ja nopeasti? Monet IoT-kehitysprojektit voidaan toteuttaa edullisesti ja laadukkaasti, kun käytetään oikeita työkaluja. 

Globaaleilta markkinoilta saatavissa olevat laitteet ovat nopeammin käytettävissä ja edullisempia hankkia

Perinteisesti tuotekehitystä tekevät projektitalot kehittävät asiakkaan tarpeita vastaavan laitteen ja ohjelmiston. Laitteiden kehittäminen on äärimmäisen kallista ja aikaa vievää. Fyysisen laitteen kehitykseen uppoaa helposti omakotitalon verran rahaa. Tällaisen investoinnin jälkeen projektitalo tai asiakas luonnollisesti haluaa käyttää kehitettyä laitetta mahdollisimman paljon, sekä useisiin eri käyttötapauksiin. Laitteiden muokkaaminen uusiin, muuttuneisiin käyttötarpeisiin voi kuitenkin olla erittäin vaikeaa. Jo kehitetty laitteisto on yleensä kankeasti räätälöitävissä tarpeisiin, joihin sitä ei oltu alun perin suunniteltu.

Toisaalta valmiita laitteita on olemassa globaaleilla markkinoilla jo todella paljon. Melko varmasti pystytään löytämään juuri tarpeeseen sopiva laite, jolloin tarvitaan pelkkiä ohjelmistoon tehtäviä muutoksia.

Tämän takia jokaisessa projektissa etsimme laajasta valmistajien valikoimasta asiakkaalle hänen projektiinsa parhaiten sopivan laitteiston, emmekä lähde kehittäämään täysin uutta hardwarea. Meidän tarjoamaa ratkaisua ei ole lukittu mihinkään tiettyyn laitteeseen, vaan voimme liittää räätälöitävissä olevaan palveluumme minkä tahansa laitteen.

Kehitysaikataulu nopeutuu ja kehityskustannukset pienentyvät, kun hyödynnetään valmiita palveluita

Tyypillisesti IoT-kehitystä tarjoavat yritykset alkavat usein rakentamaan jokaista uutta ratkaisua melko alkutekijöistä. Ohjelmistot koodataan puhtaalta pöydältä. Näin työn omistus voi olla täysin asiakasyrityksellä. Tämä kuitenkin tarkoittaa, että projektitalo ei pysty hyödyntämään aiemmin tekemäänsä työtä uusiin projekteihin. Monelle yritykselle koodirivien omistus ei kuitenkaan ole kaikkein olennaisin asia, vaan tärkeintä on toimiva ja luotettava ratkaisu, sekä datan omistajuus. 

Meillä on paljon jo olemassa olevaa teknologiaa, jota voimme hyödyntää ja räätälöidä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Kun käytämme olemassa olevaa palvelua, pystymme toteuttamaan koko projektin merkittävästi nopeammin ja edullisemmin. 

Valmiit ratkaisumme pohjautuvat Smart Tracker -palveluumme, IoT-alustaamme, sekä raportointipalveluumme. Jokaisen projektin osalta selvitämme, mitä olemassa olevia teknologioita voimme hyödyntää ja mitkä osuudet kannattaa kehittää täysin uutena. Lue täältä lisää kehitysprosessistamme

Minew C10 Card Kaltiot 1

Palvelun ylläpitokustannukset pienentyvät, kun samaa palvelua hyödynnetään useassa käyttötapauksessa 

Meille on tärkeää tarjota yrityksille kokonaisvaltaista ja jatkuvaa palvelua, sekä pitkäaikaista kumppanuutta.  Me hoidamme palvelun tuottamisen, sekä kaikki tarvittavat päivitykset.  

Pääosin kaikissa IoT-sovelluksissa data kulkee langattomien tiedonsiirtoteknologioiden avulla. Kaikki IoT-palvelut tarvitsevat IoT-alustan, joka voi sisältää laitteiden tunnistukseen, liikenteen salaukseen, tiedon tallentamiseen ja raportointiin liittyviä palvelukomponentteja. Koska merkittävä osa palvelun komponenteista on samoja jokaiselle asiakkaalle, keskitetty ylläpito ja yhteinen IoT-alusta on huomattavasti edullisempi ratkaisu kuin täysin oma, alusta loppuun saakka koodattu ratkaisu. 

Typing

Voiko tällä tavalla kehittää IoT-ratkaisun jmyös sinun tarpeeseesi?

On täysin ymmärrettävää miettiä, miten hyvin konseptimme toimii uuden ratkaisun kehityksessä. Eikö olemassa olevan ohjelmiston hyödyntäminen rajoita uuden ratkaisun tekemisen mahdollisuuksia? 

Hyvin todennäköisesti voimme auttaa sinua.

Kaikissa IoT-tapauksissa on kyse laitteiden välisestä kommunikoinnista, sekä viestien välittämisestä laitteesta keskitettyyn palveluun. Data kulkee langattomasti, oli kyseessä sitten pakettiautomaatti, pyörä, tai teräksinen kuntoilulaite. Näihin kaikkiin olemme muuten kehittäneet IoT-ratkaisun! 

Voimme esimerkiksi kehittää IoT-ratkaisun, jolla voidaan: 

  • kerätä mittausdataa. Pystymme tunnistamaan jo parikymmentä erilaista mitattavaa suuretta. 
  • avata lukkoja tai ovia ja ohjata moottoreita, releitä tai valaistusta. 
  • paikantaa laitteita tai ihmisiä. 
  • raportoida edellä mainittuja asiakkaan tarpeita vastaavalla tavalla. 

Keskustelemme mielellämme myös juuri sinun tarpeistasi ja kerromme, miten voimme auttaa.

Lue lisää IoT-kehityspalveluistamme

Palvelun kehityksen tuloksena uusi pakettiautomaattikonsepti: Case Posti 

Yhteisprojektissa muiden suomalaisten IT-alan yritysten kanssa kehitimme Postille uudenlaisen pakettiautomaattikonseptin. Vastasimme ulkoautomaattien teknologiaratkaisun suunnittelusta, testauksesta ja käyttöönotosta, sekä järjestelmien integraatiosta. Räätälöimällä olemassa olevaa IoT-softaamme pystyimme yhdistämään  sen automaattien lukkoihin ja muihin laitteisiin.  

Lopputuloksena syntyi uudenlainen pakettiautomaatti, joka:   

  • toimii ilman ulkoista virtalähdettä.
  • voidaan avata älypuhelimella.
  • on kustannustehokasta valmistaa ja ylläpitää.
  • toimii ulkona Suomen haastavissa sääoloissa. 
  • on integroitavissa Postin omiin järjestelmiin.

Valmiin teknologiamme avulla pystymme toteuttamaan edullisesti hyvin erilaisia IoT-kehitysprojekteja. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää hinnoittelusta, ratkaisuistamme tai miten päästä alkuun? Kysy tiimiltämme!

Mira Helakari

Mira Helakari

Myynti

Jyrki Polet

Jyrki Polet

Myynti

jyrki.polet@kaltiot.com
+358 405 467 010

Ville Heikkilä

Ville Heikkilä

VP, Myynti

Ota yhteyttä

Mistä tarvitset dataa?

11 + 4 =

Lue myös