Ideasta palveluksi – kustannustehokkaasti

Prosessikaavio ideasta palveluksi-stepeistä.

Tiesitkö, että me Kaltioilla voimme auttaa yrityksiä paikannuspalveluiden lisäksi IoT-kehityksessä? Valmiin teknologiamme avulla pystymme toteuttamaan ketterästi erilaisia palvelun kehitysprojekteja. Ratkaisemme asiakkaan ongelman innovatiivisesti ja kustannustehokkaasti avaimet käteen-periaatteella.  

Kaltion olemassa oleva teknologia muuntautuu ketterästi erilaisille laitteille

Meidän valmiit ratkaisut pohjautuvat omaan Smart Tracker-palveluun, jonka avulla lukuisat yritykset säästävät aikaa ja rahaa paikantamalla laitteita ja henkilöitä tai seuraamalla olosuhteita. Osaamisemme ei rajoitu kuitenkaan paikannukseen, vaan tarjoamme yrityksille palvelun kehitystä IoT-teknologiaamme sekä internetiin liitettyjä Bluetooth-laitteitamme hyödyntäen.  

“On yrityksiä, joilla on ongelma, mutta ei sisäisiä resursseja ratkaista sitä. Meillä Kaltioilla on paljon jo olemassa olevaa teknologiaa, jota muuttamalla voimme ratkaista asiakkaidemme ongelmia nopeasti ja kustannustehokkaasti. Softamme on tietoturvallisesti yhdistettävissä erilaisille laitteille. Käytännössä vain taivas on rajana, millaisia ongelmia voimme IoT-teknologialla ratkaista,” kertoo teknologiajohtajamme Mikko Haapalehto. 

Miksi valita Kaltiot kumppaniksi palvelun kehitysprojektiin?

Perinteisesti tuotekehitystä tekevät projektitalot tekevät hardwarea, eli fyysistä laitetta sekä ohjelmistoa, eli softaa. Hardwarea tarjoavat palveluntarjoajat ovat usein sidoksissa tarjoamaansa laitteeseen, jolloin se on kankeasti räätälöitävissä asiakkaan tarpeeseen. Hardwaren muokkaaminen on äärimmäisen kallista ja aikaa vievää.  

“Kaltioilla emme ole lukittuja tiettyyn laitteeseen, vaan voimme ketterästi liittää räätälöitävissä olevaan softaamme minkä tahansa laitteen. Etsimme asiakkaalle juuri hänen projektiinsa sopivan hardwaren, jonka yhdistämme Bluetooth-teknologiaamme ja pilvipalveluumme. Tämän vuoksi kehitysprojektit kanssamme ovat kustannustehokkaita ja nopeita,” Mikko selventää. 

Kaltiolla toimimme asiakkaan tukena koko tuotteen elinkaaren ajan, ongelmasta palvelun hinnoitteluun, myyntiin ja pyörittämiseen saakka. Asiakas voi myydä kehittämämme palvelun eteenpäin tai halutessaan käyttää sitä itse. Palvelun kehityksestä kanssamme on useita hyötyjä: 

 • Kustannustehokkuus. Käytämme jo olemassa olevaa IoT-teknologiaa. 
 • Nopeus. Olemassa olevaa teknologiaa räätälöimällä palvelun kehitys tapahtuu nopeasti.  
 • Ketteryys. Emme ole sidoksissa tiettyyn laitteeseen. Softamme voi liittää mihin tahansa laitteeseen, jota voidaan lukea ja ohjata internetistä. Etsimme asiakkaan puolesta yrityksen tarpeeseen sopivimman laitteen.  
 • Tietoturvallisuus. Teknologiamme on rakennettu alusta asti tietoturvalliseksi, jolloin voimme keskittyä itse ongelman ratkaisuun.  
 • Vähävirtaisuus. BLE-teknologiamme (Bluetooth-Low-Energy) vie vähän sähköä, sillä emme toimi verkkovirrassa. 
 • Kokonaisvaltaisuus. Toimimme asiakkaan apuna vielä palvelun kehityksen jälkeenkin.  

Palvelun kehityksen tuloksena uusi pakettiautomaattikonsepti: Case Posti

Yhteisprojektissa muiden suomalaisten IT-alan yritysten kanssa kehitimme Postille uudenlaisen pakettiautomaattikonseptin. Postin päätavoite oli luoda helposti sijoitettava ja itsenäinen postiautomaatti, joka kestää Suomen vaativia sääoloja.  

Roolimme projektissa oli huolehtia ulkoautomaattien teknologiapuolesta ja sen kehityksestä sekä järjestelmien integraatiosta. Olimme mukana jo konseptointivaiheessa ja vastasimme ratkaisun suunnittelusta, testauksesta ja käyttöönotosta. Ulkoautomaateissa hyödynnetään Kaltion IoT- internetjärjestelmien edistyksellisiä langattomia tiedonsiirto- ja liityntäteknologioita kuten BLE (Bluetooth Low Energy) ja LTE-M. Räätälöimällä olemassa olevaa Smart IoT-softaamme pystyimme yhdistämään sen parhaiten ja kustannustehokkaimmin projektiin sopiviin lukkoihin ja muihin laitteisiin.  

Lopputuloksena syntyi uudenlainen ulkona sijaitseva pakettiautomaatti, joka:  

 • toimii ilman ulkoista virtalähdettä. 
 • voidaan avata älylaitteella, esimerkiksi puhelimella. 
 • käyttää hyödyksi parasta mahdollista, projektiin sopivaa laitteistoa. 
 • on kustannustehokasta valmistaa ja ylläpitää. 
 • toimii ulkona suomen haastavissa sääoloissa. 
 • on integroitavissa Postin omiin järjestelmiin.  
Suorakulmion mallinen Postin ulkoautomaatti.

Yhteisprojektissa muiden suomalaisten IT-alan yritysten kanssa Kaltio Technologies kehitti Postille uudenlaisen pakettiautomaattikonseptin. Kuva: Posti

Yhteistyömme Postin kanssa jatkuu edelleen. Osaamisemme ja teknologiamme avulla voimme avata kaikenlaisia lukkoja ja lokerikkoja etänä, esimerkiksi työmaalla työkalujen säilytyksessä. Ongelman ei tarvitse kuitenkaan liittyä lukkojen avaamiseen. Pystymme auttamaan missä tahansa ongelmassa. 

Palvelun kehitystä ja pitkäaikaista kumppanuutta avaimet käteen-periaatteella

Miten kehitysprojekti kanssamme sitten käytännössä toteutetaan? Näin palvelun kehitys kanssamme etenee:

 1. Yritys ottaa yhteyttä Kaltioihin ja kertoo ongelmastaan. Yrityksellä ei tarvitse olla kirkasta tuotespeksiä valmiina, vaan riittää että on ongelma. 
 2. Ymmärrämme asiakkaan ongelman, autamme vaatimusmäärittelyssä ja lähdemme kehittämään ratkaisua. 
 3. Teemme ensimmäisen prototyypin mahdollisimman nopeasti testattavaksi. Ensimmäisellä versiolla esitämme millainen ratkaisu ongelmaan voisi olla.  
 4. Asiakas saa nopeasti ensimmäisen koeversion kokeiltavaksi ja pääsee ehdottamaan parannusehdotuksia lopullista tuotetta varten.  
 5. Tuotekehitys jatkuu ja toteutamme lopullisen tuotteen.  
 6. Palvelun ja softan kehittäminen jatkuu fyysisen laitteen kehityksen jälkeen. 
 7. Projekti päättyy, mutta jatkamme palvelun tuottamista ja kehitystä. Asiakas voi pyörittää palvelua halutessaan itse tai Kaltiot voi hoitaa sen asiakkaan puolesta.  
 8. Jos asiakas aikoo myydä tuotteen eteenpäin, autamme sen hinnoittelussa ja  myynnissä. 
Prosessikaavio ideasta palveluksi-stepeistä.

Valmiin teknologian avulla Kaltiot pystyy toteuttamaan ketterästi erilaisia palvelun kehitysprojekteja.

Meille tärkeää on tarjota yrityksille kokonaisvaltaista ja jatkuvaa palvelua sekä pitkäaikaista kumppanuutta. Meiltä saa ongelmaan aidosti parhaan ja kustannustehokkaimman ratkaisun. Pitkäaikaisessa kumppanuudessa myös kustannukset jakautuvat pidemmälle aikavälille, jolloin projektin riskit yritykselle pienenevät.  

Onko yrityksessäsi ongelma, mutta ei sisäisiä resursseja ratkaista sitä? Anna meidän ratkaista ongelmasi IoT:n avulla. Ota yhteyttä täältä. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää hinnoittelusta, ratkaisuistamme tai miten päästä alkuun? Kysy tiimiltämme!

Liittyvät postaukset

Vipuvoimaa EU:lta

Vipuvoimaa EU:lta

Pohjois-Pohjanmaan ELY keskus on myöntänyt Kaltio Technologies Oy:lle yrityksen kehittämisavustusta Smart Tracker -palvelun kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Hankkeessa toteutettiin palvelun digitaalinen jakelu liiketoiminnan skaalaamiseksi sekä kehitettiin...

lue lisää
Microsoftin Push-ilmoituspalvelun tarjoaminen

Microsoftin Push-ilmoituspalvelun tarjoaminen

Microsoft valitsi Kaltiotin matkapuhelimiensa kaksisuuntaisen suojatun push-ilmoituspalvelun (NNA) palveluntarjoajaksi, kun osa Nokian matkapuhelinten liiketoiminnasta myytiin Microsoftille. NNA-ilmoituspalvelu käytettiin useissa mobiilialustoissa. Kaltiotin jäsenet...

lue lisää