Tapahtumaisäntien paikantaminen IT-konferenssissa

Event attendee location tracking screen

Vuonna 2017 toteutimme räätälöidyn IOT-ratkaisun merkittävässä kansainvälisessä IT-alan konferenssissa. Ratkaisu17-tapahtuman isäntänä toimi CGI, joka on yksi maailman suurimmista IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöistä. Tapahtuma järjestettiin Helsingissä Finlandia-talossa, joka on Alvar Aallon suunnittelema, yli 20 000 neliömetrin laajuinen tapahtumakeskus.

Kaltiot teki yhteistyötä CGI:n ja Salesforcen kanssa auttaakseen kävijöitä paikantamaan CGI-isännät reaaliaikaisesti tapahtumapaikan pohjapiirroksesta. Tiedot siirrettiin Salesforcen IOT Cloudiin, jossa sijaintitiedot koottiin yhteen ja analysoitiin. Konferenssivieraat pystyivät seuraamaan isäntien sijaintia kartalta, joka oli esillä suurella näytöllä. Tämä ei ainoastaan auttanut vieraita löytämään tapahtuman isäntiä, vaan antoi heille myös konkreettisen ja luovan esimerkin siitä, miten IOT:tä voidaan käyttää todellisessa ympäristössä.

Menetelmässä käytettiin Bluetooth low energy -beaconeita eri puolilla tapahtumapaikkaa sekä Kaltiot Smart Tracker -sovellusta, joka oli asennettuna seurattavien tapahtumaisäntien puhelimiin. Niin kauan kuin isännät olivat tapahtumapaikalla, heidän sijaintinsa näkyi kartalla. Seuranta lakkasi keräämästä sijaintitietoja heti kun he poistuivat tapahtumapaikalta.

Taustajärjestelmän rakentaminen tällaista tapahtumaa varten kävi nopeasti – aikaa kului vain noin tunti. Tämä tarkoittaa, että sisätilapaikannus voidaan toteuttaa erittäin kustannustehokkaasti, esimerkiksi seminaariin, konferenssiin tai muuhun rajoitetun ajan kestävään suureen tapahtumaan.

Beaconit voidaan helposti varustaa lisäsensoreilla, kuten lämpötila- ja kosteussensoreilla, mikä mahdollistaa monenlaisia käyttötarkoituksia. Otetaanpa tarkasteluun esimerkiksi kenttähuollon käyttötapaus. Huoltohenkilö menee huoltotiloihin, kohteeseen tai paikkaan, jossa Smart Tracer beacon sijaitsee. Hän näkee huoneen lämpötilan ja ilmankosteuden matkapuhelimestaan. Samaan aikaan reaaliaikainen data sekä historiatiedot siirtyvät automaattisesti pilvipalveluun. Data siirtyy asiakkaan ERP-järjestelmään pilvipalvelurajapinnan kautta. Kenttähuoltohenkilölle ja asiakkaalle lähetetään vahvistusilmoitus matkapuhelimeen. Kaikki automaattisesti ja etänä.

Lue CGI:n blogi kyseisestä käyttötapauksesta: www.cgi.fi/blogi/miten-paikallistaa-tyokone-kentalla-tai-asiantuntija-ratkaisu17-tapahtumassa

Kaltiot Smart Tracker hyödyntää olemassa olevaa infraa, henkilökunnan matkapuhelimia ja erilaisia edullisia bluetooth-beaconeita eri tarpeiden mukaan. Ratkaisua voidaan käyttää sisä- tai ulkotiloissa laitteiden seurantaan, työntekijöiden paikannukseen, vierailijoiden turvallisuuden valvontaan tai olosuhdeseurantaan.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää hinnoittelusta, ratkaisuistamme tai miten päästä alkuun? Kysy tiimiltämme!

Liittyvät postaukset