IOT-seurantapalvelut rakennustyömaille

Palvelut

Seuraa rakennustyömaan olosuhteita reaaliajassa, löydä laitteita helposti, ota työmaalogistiikka haltuun ja seuraa työntekijöiden sijaintia Kaltiot Smart Trackerin avulla. Sekä työmaan johto, tilaaja että urakoitsijat saavat selkeän käsityksen siitä, mitä työmaalla tapahtuu: mikä on missäkin, miten kuivuminen etenee, voidaanko jo maalata tai asentaa parkettia, ja kuinka paljon aikaa eri työntekijöiltä kuluu jonkin tehtävän suorittamiseen. Entistä tarkemmat arviot tarkoittavat, että voit tehostaa ajankäyttöä ja siten nopeuttaa projektin kokonaisaikataulua ilman kiireessä hätiköintiä.

Seuraa lämpötilaa ja kosteutta

Tarkkaile lämpötilaa ja kosteutta reaaliajassa sensoreidemme avulla.

Hyödyt

Varmista asianmukaiset työolosuhteet

Lämpötila ja kosteus voivat vaihdella merkittävästi työmaan eri osastojen välillä. Varmista optimaaliset olosuhteet kaikissa työvaiheissa, oli kyseessä sitten vedeneristys, laatoitus tai maalaus.

Optimoi lämmitys

Havaitse lämmitysjärjestelmän ongelmat. Siirrä lämmitys- tai kuivauslaitteet suoraan sinne, missä niitä tarvitaan, ja korjaa riittämätön ilmanvaihto tai väärä painesuhde.

Vaivaton dokumentointi

Ei enää manuaalisia tarkastuksia käsikäyttöisillä sensoreilla! Datan tallentaminen itselle on mahdollista milloin tahansa sitä tarvitset.

Työntekijän paikannus

Seuraa työntekijöiden sijaintia kypärään kiinnitettävän beacon-lähettimen, avaimenperätägin tai älypuhelinsovelluksen avulla. Tiedot voidaan anonymisoida ja ne ovat täysin GDPR:n mukaisia.

Hyödyt

Suunnittele projektiaikataulut entistä täsmällisemmin

Saat selkeän kuvan siitä, kuinka paljon aikaa sähköasentajilta, ikkunoiden asentajilta, maalareilta ja muilta työntekijöiltä kuluu jonkin tehtävän suorittamiseen. Entistä tarkemmat arviot tarkoittavat, että voit tehostaa ajankäyttöä ja siten nopeuttaa projektin kokonaisaikataulua ilman kiireessä hätiköintiä.

Tunnista työntekoa hidastavat esteet

Analysoi työntekijöiden sijaintitietoja, jotta voit kartoittaa odotteluun käytetyn ajan, väärässä järjestyksessä suoritetut tehtävät tai selvittää, missä työntekijät ovat, kun he eivät ole sovitussa paikassa. He voivat olla esimerkiksi etsimässä materiaaleja.

Paloturvallisuus

Täytä Suomen paloturvallisuusvaatimukset 8-kerroksisten ja sitä korkeampien rakennusten rakentamisessa. Näe koska tahansa, montako ihmistä eri kerroksissa on. Lue lisää.

Seuraa laitteiden sijaintia ja käyttöä

Seuraa tärkeiden laitteiden ja työkalujen sijaintia sekä niiden käyttöaikaa päivä- ja viikkokohtaisesti kaikkialla työmaallasi. Kaluston seurantajärjestelmämme toimii sisä- ja ulkotiloissa sekä maanalaisissa ja betonirakenteissa.

Hyödyt

Säästä aikaa työmaalla

Jokaisella suurella työmaalla on yhteiskäyttöön tarkoitettuja laitteita, kuten saksinostimia, henkilönostimia, siirrettäviä työpenkkejä ja lämmittimiä. Kaltiot Smart Tracker -beaconin avulla työntekijät näkevät käytettävissä olevan kaluston sijainnin pohjakartassa suoraan älypuhelimestaan.

Keskitetty hallinta

Työmaan johto voi tarkastella seurattavia laitteita luokittain keskitetysti yhdestä paikasta. Pysy helposti kärryillä siitä, missä laitteet sijaitsevat ja onko niitä saatavilla tarpeeksi. Voit myös etsiä yksittäiset koneet määräaikaishuoltoa tai korjausta varten.

”Halusimme selvittää, missä saksinostimet sijaitsivat työmaalla. Jokaista nostinta huolletaan kerran viikossa, ja niiden huoltamiseksi meidän oli käveltävä ympäriinsä ja etsittävä ne. Mitä suurempi työmaa on, sitä vaikeampaa on löytää jokainen laite. Eräällä suurella ostoskeskushankkeen työmaalla kaksi työntekijää käytti kaksi kokonaista päivää yhden nostimen etsimiseen.”

Seuraa materiaaleja

Työmaan logistiikka on helppoa uudelleenkäytettävien beaconien avulla. Voit seurata milloin materiaalit saapuvat työmaalle ja missä ne sijaitsevat. Beacon voidaan kiinnittää varastolla tai tehtaalla esimerkiksi kuormalavaan tai laitteeseen. Beacon voidaan irrottaa, kun seurattava kohde saapuu työmaalle ja otetaan käyttöön.

Logistiikkaseuranta on tällä hetkellä saatavilla pilottitestaukseen.

Hyödyt

Viivästykset vähenevät, kun materiaalien etsimiseen ei kulu aikaa

Ilmestyikö yksikköön A12 harmaan sijasta lava ruskeaa lattiaa? Materiaaliseurannan avulla asentajat voivat selvittää, missä oikea lattia sijaitsee ja ryhtyä töihin.

Keskitetty logistiikka

Hankkeen johtoryhmä voi löytää puuttuvat materiaalit ilman, että heidän tarvitsee kiertää koko työmaata etsimässä. Näet, mitä kriittisiä materiaaleja on toimitettu varastosta, mitä on kuljetuksessa ja mitä löytyy valmiiksi työmaan varastosta.

Tutustu työmaan demoon

Syötä tietosi, niin pääset kirjautumaan demoon! Lähetämme sinulle sähköpostin, jossa saat ohjeet sisäänkirjautumista varten.

Pääset tarkastelemaan dashboard-näkymiä työmaan seurantapalveluistamme.

Käyttötapaukset erityyppisissä rakennushankkeissa

Kaltiot IOT -seurantalaitteita ja sensoreita voidaan yhdistellä vapaasti. Ratkaisu soveltuu niin yksittäisiin käyttötapauksiin kuin kattamaan koko työmaan. Smart Tracker -järjestelmämme on saatavilla myös pilottitestaukseen.

Perinteiset työmaat

Yksinkertainen ja edullinen ratkaisu olosuhteiden seurantaan koko rakennushankkeen ajan.

 

Mitä seurata

Lämpötilan seuranta

Kosteuden seuranta

Asennus

 • Yksi tunnistin per kaksio tai pienempi huoneisto.
 • Helppokäyttöinen dashboard-näkymä
 • Datan vienti virallista dokumentaatiota varten

Lean-rakentaminen

Kaltiotin sensoriratkaisu on integroitu tapa vähentää erityyppistä hukkaa rakentamisessa ja toteuttaa tehokkaampi, kannattavampi hanke.

Mitä seurata

Lämpötilan seuranta

Kosteuden seuranta

Ilmanpaine

W

Hiukkaset, pöly

Laitteiden paikantaminen

Työntekijöiden sijainti

Materiaalien saapumisaika ja sijainti työmaalla

}

Työvaihetta ja yksikköä kohden käytetty aika

Asennus

 • Yksi sensori per huone/tila
 • Helppokäyttöinen dashboard-näkymä
 • Mahdollista integroida projektinhallintaohjelmistoihin ja rakennuksen tietomalliin (BIM)
 • Datan vienti virallista dokumentaatiota varten

Reaaliaikaista seurantaa Firalle

Fira halusi löytää ratkaisun, jolla voitaisiin tuottaa olosuhdedataa rakenteilla olevista rakennuksista sekä seurata työntekijöiden edistymistä eri työvaiheissa. Reaaliaikaisen datan avulla nähdään, miten pinnat kuivuvat maalauksen jälkeen ja milloin Fira voi jatkaa seuraaviin työvaiheisiin.

Suuret teollisuus- ja liikekiinteistöt

Yksinkertainen ja tehokas tapa parantaa työmaan logistiikkaa, ja jota voidaan käyttää kaikentyyppisten laitteiden ja materiaalien kanssa.

Mitä seurata

Laitteiden paikantaminen

Materiaalien saapumisaika ja sijainti työmaalla

Suosittelemme myös:

Lämpötilan seuranta

Kosteuden seuranta

Asennus

 • Gatewayt paikan päällä sijaitsevassa varastossa sekä muissa keskeisissä paikoissa
 • Yksi beacon-lähetin per seurattava laite
 • Kiinnitä lähetin keskeisiin materiaaleihin ennen työmaalle lähettämistä
 • Kaltiot dashboard

Hissin osien seuranta

Kaltiot kehitti KONEelle kaksi onnistunutta pilottia, joissa oli käytössä satoja lähettimiä. Yksi kohteista oli Tripla-ostoskeskus, joka käsittää 85 000 neliömetriä kauppatilaa 5-kerroksisen maanalaisen pysäköintihallin päällä. Smart Tracker -beaconeita käytettiin hissin osien seurantaan ja olosuhteiden valvontaan kuljetuksen aikana ja työmaalla aina lopulliseen asennukseen asti.

Korkean rakentamisen paloturvallisuus

Kustannustehokas ja käyttövalmis ratkaisu paloturvallisuuden parantamiseen kerrostalorakentamisessa. Jos kukaan ei tiedä, kuinka monta ihmistä työmaalla on, joku voi jäädä pulaan ilman, että kukaan tietää hänen tarvitsevan pelastusta. Suomessa vähintään 12-kerroksisten rakennusten osalta näiden tietojen on oltava saatavilla reaaliaikaisesti. Kaltiot on ensimmäinen toimittaja, joka tarjoaa käyttövalmiin ratkaisun, joka täyttää nämä vaatimukset.

Mitä seurata

Työntekijöiden sijainti

Asennus

 • Gateway-laitteiden asennus keskeisiin sijainteihin ympäri työmaata
 • Yksi beacon-lähetin per työmaakypärä, avainkortti tai muu tavara
 • Kaltiot dashboard

Näin paikannus toimii

Kaltiot Smart Tracker on ylläpitämässä paloturvallisuutta jo useilla rakennustyömailla pääkaupunkiseudulla. Lue lisää sen toiminnasta.

Katso, miten Kaltiot Smart Tracker toimii käytännössä

Helppokäyttöiset, edulliset laitteet

Kaltiot Smart Tracker IOT -laitteet voidaan asentaa helposti ja nopeasti suoraan sinne, missä niitä tarvitaan. Palvelu on käyttövalmis jo samana päivänä. Kun laitteita ei enää tarvita, myös niiden poistaminen tapahtuu vaivattomasti.

Edullinen

Yksittäiset laitteet ovat pieniä ja edullisia. Hinnoittelu on joustava sen mukaan, kuinka monta laitetta tarvitset.

Laajennettavissa oleva verkosto

Smart Tracker -palvelu voi hallita ongelmitta kymmenistä jopa yli 10 000 laitetta työmaalla. Se pystyy hallitsemaan myös useampia linkittyneitä työmaita.

Käyttövalmiit laitteet

Laitteet alkavat lähettää dataa, jota voit seurata heti, kun ne ovat paikoillaan.

Helppo asentaa

Sensorit, beaconit ja gatewayt voidaan asentaa liimaamalla, teippaamalla, ruuvaamalla tai muilla menetelmillä. Ne ovat erittäin kevyitä ja helposti sijoitettavissa esimerkiksi kattoihin, seiniin, laitteisiin tai kuormalavoille.

100% langaton

Paristokäyttöiset beaconit ja sensorit toimivat paristovirralla 1–5 vuotta.

24/7 tuki

Palveluumme kuuluu 24/7 etävalvonta ja tuki omalta tiimiltämme Suomessa.

Smart Tracker Cloud Dashboard

The Smart Tracker dashboard-näkymä kertoo kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää. Se kerää sensoridatan keskitetysti yhteen paikkaan. Voimme luoda projektillesi mukautetun dashboard-näkymän, johon sisältyvät juuri ne hälytykset, keskeiset mittarit ja muutokset, joita tarvitset; sinulle sopivimmassa esitysmuodossa.

Ominaisuudet

 • Mukautettu dashboard-näkymä työmaakohtaisesti tai useille kohteille yhteisesti
 • Seuraa juuri niitä mittareita, joita tarvitset
 • Reaaliaikainen
 • Käytettävissä millä tahansa laitteella
 • Mukautetut hälytykset
 • Useampi käyttäjä
 • Turvallinen tietojen tallennus
 • Voit ladata datan käyttöösi koska tahansa

Tutustu työmaan demoon

Syötä tietosi, niin pääset kirjautumaan demoon! Lähetämme sinulle sähköpostin, jossa saat ohjeet sisäänkirjautumista varten.

Pääset tarkastelemaan dashboard-näkymiä työmaan seurantapalveluistamme.

Aiheesta muualla